Ara

23 Nisan 2015 Perşembe

Ekonomik Alanda Yapılan İnkilaplar

 I. Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğrayan Osmanlı Devleti, işgale uğramış ve parçalanmıştır. Türk milleti Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde yeniden bağımsızlığa kavuşmak için ölüm – kalım savaşına başlamıştı. Ülkenin düşmanlardan temizlenerek kurtuluşunu elde etmenin tek amaç olduğu dönemlerde savaşın bütün sorumluluğunu başkomutan olarak üzerine alan Atatürk, savaş sonrası bağımsız yeni Türkiye Devleti’nde uygulanması gereken iktisat politikasının hazırlanması için bir kurul kurmuştur. Bundan amaç ülkenin iktisadi kalkınmasının sağlanmasıdır.

22 Nisan 2015 Çarşamba

Zamir

Annem en sevdiğim yemeği yapmıştı.
En sevdiğim yemeği babamı beklemeden yedim.
Bu iki cümle yazı veya konuşma dilinde yan yana bu şekilde kullanılmaz.
İkinci cümle değiştirilerek şöyle denir:
Annem en sevdiğim yemeği yapmıştı. Onu babamı beklemeden yedim.
Görülüyor ki birinci cümlede geçen en sevdiğim yemeği sözleri ikinci cümlede yinelenmemiş, bu sözlerin yerini onu sözcüğü almıştır.

Atatürkçülük Düşünce Sistemi

ÖZET
Atatürkçülük, Türk ülkesinin yok olma tehlikesi ve geleceğinin ne olacağı problemi ile karşı karşıya kalındığı durumda ortaya çıkan cevaplar olup, Türkiye’nin bugünkü ve yarınki güncel meselelerinin çözümünde kullanılabilecek inanç sistemi, aksiyon programı ve metodudur. Atatürkçülüğün, ilim ve gerçekliğe yönelik, ilim ve gerçekliğe dayalı oluşu, toplumun temel ihtiyaçlarına cevap veren ve cevap verecek olan bir ideoloji için kuvvet kaynağıdır. Türk inkılâbı ve onu şekillendiren ilkeler bir bütün oluştururlar. Bu ilkeler, bir toplum ve devlet hayatının, uygulamaların, girişimlerin, özünü, istikametini ve metodunu belli etmektedir.
Atatürkçülüğün amacı, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bu yol tek olup “Batı Medeniyeti” yoludur. Temel unsuru ise “ilim zihniyetidir”.
Atatürk’ün prensipleri, bugün de Türk milletini, medeniyet yolunda ilerletecek olan en doğru pusuladır.

İnkilap Tarihi Genel Notlar

İnkilap Tarihi Genel Notlar Vol 2 

Önceden Vol 1 Vardı Şimdi Vol 2 

Dosyayı indirip kurunuz ardından

winrardan çıkartın ve

21 Nisan 2015 Salı

Cmd Bazı Kodları

calc.exe Hesap makinesini açar.
diskmgmt.msc Disk yönetimini açar.
devmgmt.msc Aygıt yöneticisini açar.
dfrg.msc Disk birleştiriciyi açar.
eudcedit.exe Karakter imal edebilirsiniz.
appwiz.cpl Program ekle kaldırı açar.

Program Yapma

Arkadaşlar biz Lightkod Yazılım olarak sürekli kendi bilgi birikimimizi artırıyoruz ve kendi teknolojilerimizi geliştiriyoruz.
Bu çalışmalardan biri de geliştirdiğimiz Program Maker yazılımıdır. Bu programla herkes kolayca kod yazmadan da kendi programlarını yapabilecek. Programlamaya giriş yapmak, windows programlamaya yeni başlayan arkadaşlar için gerçekten bulunması zor bir nimet diyebilirim. Öğrencilerin de programlama konusunda daha kolay öğreneceğini ve daha kolay çalışabileceğini söylemeliyim.

Oyun Yapmak

Oyuncular olarak en az bir kere “Keşke bende böyle bir oyun yapabilsem” dediğimizi düşünüyorum bu yüzden sizlere sıkıcı programlama ve kodlama detaylarıyla sıkmaktansa size oyun yapımını nasıl kolay bir hale sokabileceğimizi anlatmaya çalışacağım.

Oyun Motoru Nedir ?

Oyun Motoru Nedir ?

Oyun motoru bilgisayarlarımıza kurduğumuz eğlence amaçlı programlar olan ''oyunların'' yapımına kolaylık katmaktadır . 


20 Nisan 2015 Pazartesi

Php Dersleri 2 .ders

Önemli: Bu ders program okuma açısından öğrenmeniz gerekli en önemli derstir. Nasıl ki okulda Alfabeyi veya sayıları öğrenmek önemliyse sizin için de program okumak o kadar önemlidir. Bu sebeple bu dersi en az 3 kere baştan sona okuma şartı var. yoksa devam etmeyin.  


Değ

Php Dersleri

Önemli: Php öğrenmek istiyorsanız değişken kavramını çok iyi anlamalısınız. Bu konu birçok derste kısaca birkaç cümle ile anlatılıp geçilmektedir. Fakat iyi bir programcı değişkenlere hakim olan kişidir. Özellikle diziler konusuna gelince beni daha iyi anlayacaksınız.

Php de her programlama dili gibi bilgisayar hafızasındaki bilgilerle çalışır. bunun sunucu makinelerde olması farketmez, durum aynıdır.

En basit hali ile değişkeni bir kutu olarak düşünebiliriz. Kutu ne işe yarar içine eşyalar koymaya yarar.Ben olsam Oyuncak yazardım. çünkü daha kısa ve içindekileri doğru temsil ediyor. Plastik ördek diyenler büyük hata yapmış oldu çünkü kutuya sadece ördek koymayacağız. Bu sebeple daha genel bir isim yazmamız gerekiyor. Gereksiz eşya yazabilirsiniz ama buradaki sorun da şu: kutuyu kapatırsanız içinde ne oldğunu hatırlamak zor olacaktır.